Blindruk (suvi žig)

Specijalna tehnika u kojoj se kliše pod pritiskom utiskuje na podlogu dajući efekat udubljenog/ispupčenog papira. Upotrebom matrice i patrice dobijamo otisak . Matrica je kliše u negativu i postavlja se iznad papira. Patrica, takozvani muški deo, je kliše u pozitivu i ide ispod papira. Pritiskom se dobija otisak, tj. papir prima reljef klišea. Najveću primenu ima na kozmetičkim pakovanjima, zahvalnicama, etiketama, kesama, vizit kartama i ostalim luksuznim proizvodima. Uglavnom se izradjuju klišei za logotipe ili reklamne slogane.


Plastificiranje

Pod dejstvom vlage, uv zračenja, mehaničkog habanja, štampani materijal vremenom gubi svoj prvobitni izgled. Procesom plastifikacije mogu se sprečiti ili u velikoj meri ublažiti ova neželjena dejstva. Meka plastika se vrši iz rolni do 50cm širine. Folije su tanke i mogu biti u mat ili sjaj varijanti. U ovoj tehnici razlikuju se hladna i topla plastika od kojih neznatnu prednost ima ova prva. Tvrda plastika - laminacija se uglavnom koristi za jelovnike, karte pica, znake upozorenja, i ostale proizvode na koje deluje veći stepen oštećenja. Pored zaštitne funkcije, plastika takodje ima i estetski karakter.


UV Lakiranje

Ultra ljubičasto (Uv) lakiranje je proces za postizanje upečatljivijeg tipa premaza na štampanom materijalu. Može biti.

Sveobuhvatno Uv lakiranje
Prosto rečeno, uv lak se nanosi preko celokupne štapane površine.

Separativno UV lakiranje
Separativno se primenjuje na oblasti koje želimo da izdvojimo. Efekat reflkesije i odsaja privlači pažnju oku i uglavnom se primenjuje na logotipe i propratne grafičke elemente .


Foliotisak

Sličan postupak suvom žigu. Zagrejani kliše pod pritiskom prenosi foliju na podlogu za štampu. Folije mogu biti zlatne, srebrne, sa hologramskim pigmentima i dobro prijanjaju na papire, kartone, plastike i materijale od skaja. Postupak izrade je sledeći. Klise se montira na grejnu ploču i nakon zagrevanja vrši pritisak na foliju. Odredjeni period je potrbno zadržati pritisak na podlozi kako bi se folija što bolje vezala za materijal.

Detaljnije

Preg

Postupak kojim se putem klišea utiskuje otisak na koži, veštačkoj koži ili platnu. Suvi žig je postupak utiskivanja klišea direktno na materijal, dok su za srebrotisak i zlatotisak potrebne specijalne folije. Ovom tehnikom se brendiraju novčanici, rokovnici, korice knjiga, agende, kožni privesci, i slični reklamni materijali.


Štancovanje - prosecanje

Izradom štanc forme dobijamo mogućnost da štampani materijal dobije željeni oblik. Forma može da sadrži linije za big, linije za perforaciju, alat za bušenje rupa, linije za prosecanje ( štancovanje ). Alat se montira na zaklopnu mašinu koja pritiskom deluje na materijal. Postupak se koristi za izradu ambalaze, pozivnica, specijalnih brošura i ostalog materijala ne-standardnog oblika.


Gravura

Tehnika koja se primenjuje na proizvode reklamne galanterije. Podloge za gravuru mogu biti metalne, plastične, gumene, od drveta ili specijanih materijala. Laser deluje precizno i na veoma male površine, gravura je trajna i čitka, i nemoguće ju je ukloniti sa podloge osim grebanjem. Uspešno se laserski mogu gravirati USB memorije, privesci, upaljači, olovke, memorijske kartice i slično.


Kancelarijski mat.

Po popularnim cenama možete naći veliki izbor kvalitetne biroopreme - olovaka, tehničkih pomagala, flomastera, sveski, rokovnika i kalendara, kancelarijskog papira u svim potrebnim formatima.

Obrazac za ponudu

Skinite i popunite upit, a zatim nam prosledite na mail. U najkraćem mogućem roku ćete dobiti cenu.

Najnoviji projekti

Izrada pakovanja za Nero espresso Objavljeno 03 Feb 2015
Katalog Alta Moda Objavljeno 03 Feb 2015

Kontakt

Print Promet
36000 Kraljevo, Đure Dukića 163
telefon/fax: +381 (0)36 379 060
e.mail:office@print-promet.rs

Id obrazac